Data / Tele
Hem / Villa
Home Entertainment
Telefoni
Ingen info ännu
Installation
Support
Home network

Distributionsnätverk för villa/lägenhet


Se din favoritfilm var som helst i hemmet, spela din mp3-musik i cd-kvalitet eller lyssna till internetradio på vilken stereo som helst via bostadens nya nätverk. Att installera ett multimedia­nätverk i ditt hus ökar upplevelsemöjligheterna.

Med ett medianätverk kan du från alla rum i hemmet få tillgång till och styra musik, tv, radio, telefon, data och internetuppkoppling. Du kan till exempel samla hela din samling av filmer, bilder och cd-skivor på hårddisk och distribuera ut till samtliga anslutna platser i ditt hem. Du kan även ansluta kameror till systemet och på så sätt övervaka hemmet genom samtliga tv-apparater.

De flesta systemen knyts samman i en distributionscentral, där husets alla uttag ansluts till patchmoduler och med patchkablar ansluts uttagen till önskad inkommande signal. Detta ger en stor flexibilitet, då man enkelt kan koppla om så att ett uttag som använts till t.ex. telefon istället kan användas för tv. Genom den flexibla anslutningen av apparater till nätverket är det lätt att flytta utrustning i hemmet. Det ger även nya användare stor frihet att planera sina rum.

Det är viktigt att man på ett tidigt stadium definierar sina behov med hänsyn till infrastrukturen, dvs. rör, kablar och uttag. Om du inte önskar investera i ett nätverk fullt ut från start, förbered med kablar och rör i alla fall, vilket är mycket mer kostnadseffektivt att göra vid nybyggnation än vid ett senare tillfälle.
Då du planerar, tänk på att placera distributionscentralen så centralt som möjligt och planera för åtminstone två till fyra uttag i varje rum för att möta framtida behov och erbjuda flexibilitet.

Framtiden för hemnätverk
Det är ingen som kan förutspå vilka krav som ställs på ett hemnätverk om några år. Men man kan tryggt påstå att digital kommunikation kommer att öka hela tiden. Användningen kommer att kräva mer kapacitet och vi kommer att vilja ha tillgång till nätverket på de flesta platser hemmet.
Ett stående råd är att planera för flexibilitet och större kapacitetskrav inför framtiden.

Elko Home och LExel LexCom Home är exempel på två system. Beställ information via kontaktformuläret.

 

© Intelli-house